Dankort + VISA/Dankort VISA Electron MasterCard VISA JCB MobilePay Maestro ViaBill PayPal American Express Discover E-Check

Vendesko fra vikingetiden

Oprettet d. under DIY

Vendesko fra vikingetiden
Vendesko fra vikingetiden

Vikingetidens dragt og dragttilbehør er både sjovt og lærerigt at lave selv, men mange holder sig tilbage fra at fremstille sine egne sko. Det er der ingen grund til, da sko ikke er vanskeligere at lave end at sy en kofte eller selekjole i hånden. Hvis man har et ønske om en så autentisk sko som muligt, er der bestemt også en ide i, at kunne lave dem selv, eftersom man i vikingetiden har haft behov for at skifte sko ofte, da lædersko med tynde lædersåler har en ganske kort levetid.
Denne guide er for begyndere som gerne vil i gang med at lave vendesko på en let og overskuelig måde. Den giver en overskuelig introduktion til udbredte skotyper, materialevalg, redskaber, mønsterkonstruktion og stingtyper. Guiden vil lære dig at fremstille dig eget personlige mønster og et par simple vendesko. Mestrer man dette, er det ikke svært at give sig i kast med mere komplekse sko. Bagerst i guiden vil du finde en litteraturliste over publicerede fund, bøger som omhandler sko og læder, samt artikler som behandler emnet.
Der findes andre typer sko fra oldtiden, end den vi beskriver her. Nogle hvor overlæderet er syet sammen over vristen og symmetrisk spejlet bag om anklen, eller hud-sko hvor sål og overlæder er ud i et. Vi har valgt en skotype som er meget udbredt, typisk for vikingetiden og let at bygge videre på. Sagt på en anden måde: Kan du denne model, kan du lave næsten alle de typer vendesko, vi kender fra vikingetiden.

 

Opskrift download her!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar